Verenigd Koninkrijk
Frankrijk
Spanje
Duitsland
Italië
 
Winkelwagen

Onderhoud


Jorvik Tricycles Workshop

Belangrijke checklist: voor uw eerste rit moet u de volgende items controleren ...

 • Zorg ervoor dat de driewieler correct is gemonteerd. Controleer of het stuur, de wielen, de pedalen en het zadel goed vastzitten.
 • Als u dit nog niet hebt gedaan, past u het stuur en de hoogte van het zadel aan.
 • Controleer of u weet hoe de versnellingen en remmen werken.
 • Controleer of alle moeren en bouten vastzitten en er geen los zijn geraakt tijdens het transport.
 • Controleer of uw banden correct zijn opgepompt. Gebruik een drukmeter om de bandenspanning te controleren.
 • Controleer of de bouten van de stuurpen goed vast zitten door het voorwiel tussen uw voeten te houden en te proberen het stuur te draaien.

Zorg en onderhoud

Terwijl uw Jorvik-driewieler is ontworpen om de onderhoudsvereisten tot een minimum te beperken, zijn regelmatig onderhoud en eenvoudige zorg essentieel om uw driewieler soepel en in de beste conditie te houden. We hebben hieronder enkele extra onderhoudstips voor driewielers vermeld ...

 • Controleer de bandenspanning: Banden met een te hoge spanning hebben evenveel schuld aan lekke banden dan banden met te lage spanning. Met een staande pomp kunt u grote volumes lucht eenvoudig wegpompen, waardoor ze sneller, eenvoudiger en efficiënter zijn dan een handpomp. Sommige fietswinkels laten u die van hen lenen. Kijk op de zijkant van uw band voor een nummer.
 • Controleer de remblokken: versleten remblokken verminderen de remefficiëntie. Als u denkt dat uw driewieler niet meer gemakkelijk remt, vraag dan een gekwalificeerde fietsmonteur om het te repareren of te vervangen, want dit is een essentieel onderdeel van de verkeersveiligheid.
 • Reinig uw ketting: Regelmatig reinigen van de aandrijving van uw driewieler, waaronder de ketting, houdt in dat deze beter presteert en langer meegaat. U hoeft de ketting niet te verwijderen. Het enigste wat u nodig hebt is warm water, een tandenborstel, poetslappen, borstels en sponsen, een ontvetter en kettingsmeermiddel. Voor een snellere klus kunt u een handkettingreiniger gebruiken. Gewoon wassen en ontvetten, spoelen, drogen en vervolgens smeren.
 • Leg piepende remmen het zwijgen op: piepende remmen zijn vaak vuile remmen, of op zijn minst vuile wielvelgen. Reinig en droog beide goed. In 50% van de gevallen lost dit het probleem op. Als dat niet werkt, moeten ze mogelijk worden bijgesteld.
 • Smeren: Koop een specifiek smeermiddel voor fietsen en gebruik het spaarzaam op delen van uw fiets waar metalen onderdelen elkaar raken, zoals de ketting, rem en dérailleur, hendels, kabels en lagersystemen. Smeer uw ketting niet in tenzij u hem eerst goed hebt gereinigd, omdat hierdoor een schurend mengsel ontstaat dat de ketting opeet. Gebruik een smeermiddel dat geschikt is voor de weersomstandigheden waarin u fietst.
 • Rechte wwielen: Zet uw fiets op de kop en draai aan uw wielen. Slingeren ze een beetje heen en weer? Als dat het geval is, moeten ze uitgericht worden, waarbij de lengte van sommige spaken wordt aangepast met behulp van een spaaksleutel. Iedereen kan een wiel uitrichten, maar er is wat handigheid voor nodig. Als het uw eerste keer is, doe dat dan best niet aan uw dure racer! Een fietsenwinkel doet dit voor een kleine vergoeding. Uitgerichte wielen zijn sterker, rollen beter en maken geen ongelijk contact met de remblokken.
 • Comfortabel zitten: Als u gevoelig bent voor zadelpijn, experimenteer dan een beetje met uw zadel, zet het wat hoger of kantel het om aan uw rijstijl te voldoen. Als u tijdens het fietsen pijnlijke knieën krijgt, staat uw zadel mogelijk te laag. Als u trapt, moeten uw benen bijna recht zijn bij de neerwaartse beweging.
 • Uw fiets opslaan: Door uw fiets ergens droog weg te zetten, buiten bereik van regen, vocht, stof en direct zonlicht, verbetert u de staat van uw driewieler en vermindert u de hoeveelheid onderhoud die nodig is.
 • Onderhoud uw fiets: Uw fiets eenmaal per jaar onderhouden is voldoende, idealiter aan het begin van de lente als u dapper genoeg bent geweest om door te fietsen in de winter. Het is echter geen schande om een expert te laten kijken, zie het als de APK van uw driewieler.