Verenigd Koninkrijk
Frankrijk
Spanje
Duitsland
Italië
 
Winkelwagen

Montage- en gebruikshandleiding

We raden aan om een Jorvik-driewieler te laten bouwen door een professional.


 

 

 

Eenvoudige gebruikershandleiding: heeft betrekking op al onze modellen

 1. Positioneer de stuurstang op maat - kan worden aangepast in hoogte en hellingshoek, met een inbussleutel van 6 mm. Om de hoogte in te stellen, draait u de bout aan de bovenkant van het stuur los of vast. Om de hoek aan te passen, draait u de bout onder het stuur los of vast (waar het stuur de stuurpen raakt).
 2. De zadelhoogte kan worden aangepast met een snelontgrendelingshendel - draai deze los of vast en beweeg het zadel omhoog of omlaag tot u de gewenste positie bereikt hebt.
 3. Sleutel/Batterij-instellingen - Steek de sleutel in de batterij, draai de sleutel in de AAN-stand voor elektrische assistentie en zet de sleutel in de UIT-stand om deze uit te schakelen. Om de batterij te verwijderen, drukt u op de sleutel en draait deze vervolgens op de stand ONTGRENDELEN om de batterij uit te schuiven. Zodra de batterij is opgeladen, kunt u deze terug op zijn plaats schuiven. De batterij kan ook worden opgeladen op de driewieler. Wanneer de driewieler niet in gebruik is, draait u de sleutel op de UIT-stand en verwijdert deze. Hierdoor wordt de batterij vergrendeld om diefstal te voorkomen.
 4. Bedieningspaneel op handgrepen - Om de pedaalondersteuning in te schakelen, drukt u op de aan-/uit-knop, waarna het bedieningspaneel zal oplichten. Druk op de knop om de gewenste ondersteuningsmodus te selecteren. Begin te trappen om de pedaalondersteuning automatisch in werking te laten treden. Het bedieningspaneel geeft eveneens de resterende capaciteit van de batterij weer. Wanneer de cyclus afgerond is, houdt u de aan-/uit-knop ingedrukt om de pedaalondersteuning uit te schakelen. Bij het op- en afstappen is het steeds veiliger om de stroom uit te schakelen.
 5. Pedaalondersteuning heeftbiedt een maximale snelheid van 25 km/u en een drijfkracht van maximum 5 km/u om te voldoen aan de EAPC-voorschriften. Denk eraan dat de drijfkracht een hulpmiddel is en niet bedoeld is om hellingen te ondersteunen.
 6. De batterij verwijderen - Om de batterij te verwijderen, drukt u de sleutel in de ONTGRENDEL-stand en gebruikt u de kleine hendel direct onder de achterkant van het zadel, hierdoor zal het zadel naar voren bewegen en kan de batterij uitgeschoven worden met een trek stevig aan de hendel. Gebruik het meegeleverde laadsnoer en laad op via een stopcontact. Plaats de batterij terug door de geleidingsrail naar beneden te schuiven en de sleutel in de ONTGRENDEL-stand te draaien.
 7. Opladen - Het LED-lampje van de lader blijft groen totdat deze op de batterij wordt aangesloten, die vervolgens rood wordt om aan te geven dat de batterij wordt opgeladen. Zodra het opladen is voltooid, wordt het LED-lampje weer groen. Wanneer de batterij volledig is opgeladen, blijft het lampje op de lader groen, zelfs wanneer de batterij is aangesloten.
 8. De levensduur van de batterij kan worden afgelezen op het bedieningspaneel op de stuurstang en bovenop de batterij door op de AAN-/UIT-knop op de batterij te drukken in de stand AAN.
 9. Het vouwmechanisme is hetzelfde voor zowel elektrische als niet-elektrische modellen. Om de driewieler in te klappen, opent u de hendel, trekt u deze naar u toe, tilt u de hendel op en duwt u deze in de gewenste vouwpositie (het voorwiel tussen de achterwielen voor het beste resultaat). Zet de driewieler terug in de standaardpositie en vergrendel de hendel om deze uit te klappen. Controleer de beveiliging voor gebruik.
 10. Handremmen - Indien de driewieler is uitgerust met handremmen, drukt u op de remmen en duwt u de parkeerpin naar beneden om te vergrendelen. Deze bevindt zich op de remhendel. Om de handremmen vrij te geven, drukt u op de remmen.
 11. Enkele tips voor meer rijplezier - vergeet niet dat driewielers niet hetzelfde zijn als een fiets. In het begin kunt u het gevoel hebben alsof u uw evenwicht verliest of de driewieler opzij trekt, dit is een heel normaal gevoel voor gebruikers die nog nooit eerder met een driewieler hebben gereden. Houd uw rug recht, probeer om niet te leunen en bestuur de driewieler met uw armen, beschouw de stuurstang als een autostuur. Oefening baart kunst - veel gebruikers in onze showroom slagen er niet in om voor het eerst een driewieler te besturen en willen zich gewonnen geven, maar met een beetje oefening fietsen ze al snel met een grote glimlach rond!